Підтримати нас

Стартував безкоштовний онлайн-курс про роботу Верховної Ради

Автор статті
17 лютого 2021 17:30
882
Поширити:

Курс «Про парламент: навіщо нам депутати» вже доступний на платформі vumonline.ua.

Щоразу під час будь-яких виборів, особливо парламентських, українці обирають собі рятівників, які вже завтра знизять тарифи, побудують нові дороги, повкручують лампочки в під’їздах та піднімуть пенсії й зарплати.  І щоразу невдовзі після виборів ті ж таки українці люто розчаровуються у власних  обранцях і завзято починають клясти  владу та депутатів.

Що ж насправді можуть, а що не можуть зробити депутати українського парламенту? Як працює та «влада» і чи взагалі можна змусити народних обранців виконувати передвиборчі обіцянки? На ці та багато інших питань відповідає  безкоштовний онлайн-курс про Верховну Раду  «Pro Парламент», який  уже доступний на платформі vumonline.ua.

Мета курсу – пояснити базові аспекти роботи Верховної Ради, розглянути парламентську «кухню» та продемонструвати, як громадяни можуть впливати на парламент. Матеріал курсу викладається доступною мовою, без вживання складних юридичних термінів. Навчальні модулі курсу стосуються функціонування Ради. Теоретичні аспекти доповнені практичними порадами, які може взяти собі на озброєння кожен.

До курсу долучені гостьові спікери – чинні депутати, громадські активісти, які вперше отримали мандат та долучилися до політичної діяльності. Вони діляться своїми враженнями, як воно – бути «по той бік барикад», і дають поради щодо взаємодії з парламентом. Курс буде корисний всім, хто хоче зрозуміти, як працює                                                                              законодавча влада: від школярів та  активістів-початківців, до держслужбовців та підприємців.

Курс створено за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ