Підтримати нас

Стало відомо, як будуть використовувати автобус, який волонтери передали Херсонській громаді

Vgoru
Автор статті
08 листопада 2023 11:59
569
Поширити:

Автобус, який волонтери доставили Херсонській громаді у кінці жовтня, планують використовувати для перевезення цивільних людей, у тому числі для евакуації й у допомозі підвезення до навчальних центрів Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це Медіаплатформі “Вгору” розповів заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов.

Також директорка Херсонської громадської організації "ІРЦ "Правовий простір" Наталя Бімбірайте поділилася історією, як вона та водій Михайло везли автобус із Литви до України, подолавши 3 тисячі км.

“На початку перед нами постали дві проблеми. Знайти водія з відповідною категорію водійського посвідчення та + 65 років, аби він міг виїхати за кордон. Так ми знайшли чоловіка з Антонівки – Михайла Власенка. Він пережив всю окупацію й наразі займається волонтерством. Михайло приїхав потягом до Тернополя і ми одразу вирушили до Литви”, – розповіла Наталя Бімбірайте.

Наталя Бімбірайте та Михайло Власенко

Автобус «Mercedes Benz» для Херсона придбала громадська організація AID for Southern Ukraine ("Допомога Півдню України") на зібрані в Литві пожертви та подарувала херсонській громадській організації "ІРЦ "Правовий простір".

Крім того, за словами директорки ГО, автобус наповнили окопними свічками, наданими Ukmergė LIONS club. А за паливо для автобуса, який здолав 3 000 кілометрів, громадські діячі дякують бізнесменам з міста Укмерге. Решта гуманітарного вантажу (гідрокостюми, постільна білизна, рятувальні жилети, медикаменти) - зібрані в Литві за ініціативи Мільди Гоштаутайте та Романа Українця.

Дивіться фоторепортаж Медіаплатформи “Вгору”, як благодійники доставили Херсонській міській лікарні сучасний автомобіль «швидкої».

Кореспондент “Вгору” дізнався, як саме використовують 20 електровелосипедів, які надав данський благодійний фонд за підтримки партнерів із Польщі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ