Підтримати нас

Стало відомо, кого комарі вважають делікатесом

Автор статті
27 червня 2017 04:45
583
Поширити:

Несподівані фактори, що збільшують ваші шанси бути покусаним. Ніхто не любить комарів, а комарі люблять багатьох. Варто тільки вибратись теплим літнім вечором у парк, засидітись на річці чи біля лісу, – як вони гуртом починають нам це доводити, пише сайт 1+1.

Та, виявляється, комарі ще й неабиякі гурмани. Науковці різних країн витратили час та нерви, щоби визначити – кого ж ці комахи вважають делікатесом та кусатимуть у першу чергу. До вашої уваги – 5 факторів, які гарантовано забезпечать вам можливість вдосталь почухатись.

1. Група крoві. Як переконують японські вчені, найбільше комарі люблять «щасливих» володарів I-ї групи крoві.

2. Особливий стан. Дослідження, проведене в Гамбії показало, що ці комахи просто обожнюють вагiтних жінок. Причина проста – тимпература животика майбутньої мами на 1 градус вища за температуру тіла. В результаті цього посилюється потовиділення, а комарі, як відомо, летять на запах поту.

3. Алкoголь. Почесне місце в гастрономічних уподобаннях комарів належить і любителям пива. Тому пам’ятайте – лише 1 пляшка пива може значно збільшити вашу «привабливість у їх очах».

4. Запах брудного тiла. Тут найбільше «допомагають» брудні ноги. Їх неповторний «аромат», ніби прянощі, кличе літаючих кровoсосів.

Голландський вчений Барт Кнолс перевірив це на власному досвіді:
75% комаринних укусів припадали на його брудні ноги, а коли чоловік вимив їх із милом, комахи почали «крутити носом».

5. Колір одягу. На думку американських учених, темні кольори нашого вбрання набагато привабливіші для комарів, ніж світлі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ