Підтримати нас

Сьогодні - 25-та річниця святкування Дня Конституції України

Vgoru
Автор статті
28 червня 2021 06:17
1,087
Поширити:

День Конституції України відзначається щорічно 28 червня, починаючи з 1996 року. Саме у цей день, після 24 годин безперервної праці, Верховна Рада прийняла першу Конституцію незалежної України.

У Конституції закріплено правові основи незалежної України, її суверенітет та територіальну цілісність. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Прийняття Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Цього року Міністерство культури та інформаційної політики презентувало проморолик до Дня Конституції України. У ролику озвучуються базові права та свободи, що закріплені у Конституції, а також розповідається про державні символи України, єдину державну українську мову, непорушність державного кордону, суверенітет України та нагадує про те, що Крим є беззаперечною частиною України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ