Підтримати нас

Сили оборони півдня на Херсонщині знищили два розвідувальних безпілотники

Вгору
Автор статті
10 лютого 2024 09:40
403
Поширити:
Ілюстративне фото

9 лютого бійці Херсонської зенітної ракетної бригади знищили два російські розвідувальні БпЛА – "ZALA" та "Supercam".

Про це розповіли Сили оборони півдня України на своєму телеграм-каналі.

Що відомо про ці безпілотники?

БпЛА ZALA виробляється російською компанією "ZALA AERO GROUP Безпілотні системи", розташованою в місті Іжевськ. БпЛА ZALA бувають вертолітного і літакового типів. Здебільшого мають малі габарити, але є і модель літакового типу з розмахом крила 6 м і дальністю польоту до 120 км. 

БпЛА ZALA оснащений гібридною силовою установкою, яка забезпечує гарантований час польоту понад 12 годин. Дрон може працювати на відстані до 1000 км від точки старту з додатковими унікальними цільовими навантаженнями.

БпЛА "Supercam” має безліч різних моделей. За даними Мілітарного, одна з його моделей – S350 призначена для проведення аерофотознімання для створення цифрових карт місцевості та дистанційного повітряного моніторингу.

Supercam може летіти протягом 4,5 годин і передавати інформацію на відстань від 70 до 100 км, що дає можливість використовувати його у сфері спостереження та розвідки, йдеться в матеріалі.

Конструкція дрона є дуже масивною, зокрема, при довжині 1,5 метра розмах його крил становить 3,5 метра. Запускати цей БпЛА можливо лише за допомогою спеціальних пристроїв катапультації.

  • Уночі на 9 лютого ЗСУ знищили чотири дрони-камікадзе "Shahed" на Херсонщині.
  • Протягом 27 січня армія РФ застосувала понад 70 FPV-дронів по позиціях ЗСУ на лівобережжі та по мирному населенню на правобережжі Херсонщини. Це одна з наймасовіших дронових атак на Херсонщину.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ