Підтримати нас

Що відомо про забезпечення населення Херсонщини паливними матеріалами?

Вгору
Автор статті
14 лютого 2024 18:59
249
Поширити:

До 22 лютого 2024 року на правобережжі Херсонщини в ОВА планують на 100% закрити потреби населення в паливних матеріалах. Заявок на допомогу надійшло понад 18 тисяч.

Про це в коментарі Медіаплатформі “Вгору” повідомив заступник голови Херсонської ОВА Антон Самойленко.

Також він розповів, що в Новоолександрівській громаді Херсонської області було близько півтори тисячі заявок, з них 150 ще не закриті. Але вже є благодійники, які готові забезпечити коштами: від 700 до 1400 євро на домогосподарство.

Чиновник додав, що наразі на Херсонщині потребу в опалювальних матеріалах для жителів сільської місцевості закрили на 98%. Частіше благодійники надають допомогу пільговим категоріям, але в деяких селах забезпечили всіх жителів, бо їх було небагато.

За словами Самойленко, списки для отримання чи вугілля, чи деревини, чи грошей формують донори. Херсонській області допомагало 18 організацій. Вони перевіряють отримувала людина раніше допомогу або субсидію. Також благодійникам треба відправляти фотозвіти.

Він сказав, що кількість допомоги розраховують донори, міністерства та ОВА. У середньому розрахунки такі: або 6 кубів дров, або 2 тонни вугілля, ато 1 тонна брикету.

  • 5 лютого очільник ОВА Олександр Прокудін, що на Херсонщині потребу в опалювальних матеріалах для жителів сільської місцевості закрили на 90%.
  • В. о. голови місцевого Червоного Хреста Наталя Шатілова говорила, що гуманітарна програма, яка допомагає людям забезпечити свої оселі теплом, зараз у пріоритеті з огляду на зиму.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ