Підтримати нас

Що відомо про усунення наслідків від підриву Каховської ГЕС на Херсонщині

Вгору
Автор статті
29 лютого 2024 07:27
357
Поширити:

6 червня 2023 року окупаційні війська підірвали Каховське водосховище. Штаб із ліквідації наслідків відзвітував про проведену роботу. 

Про це повідомили в Херсонській ОВА. 

Зазначається, що 49 населених пунктів Херсонщини було затоплено. З них 32 на правобережжі, 17 на лівобережжі. З підтоплених громад 2 тисячі 783 людини було евакуйовано. 

За даними штабу, для порятунку людей та ліквідації наслідків підриву ДСНС залучила 770 фахівців, 174 одиниці техніки, 45 плавзасобів. Також працювали сапери через те, що вода підняла міни та снаряди.

З інших міст України понад 600 людей та більше сотні одиниць техніки допомагали ліквідовувати наслідки на Херсонщині.  

Штаб додає, що в населених пунктах розташованих вздовж Дніпра, через обстріли армією РФ складно повністю оцінити збитки.  

  • В розслідуванні інформаційного агентства США «Associated Press» зазначається, що окупаційна влада на захопленій території Херсонщини значно та навмисно знизила кількість жертв від підриву Каховської ГЕС.
  • За спільною оцінкою, проведеною Урядом України та ООН, через підрив на Каховському водосховищі пошкоджено більш як 37 тисяч будинків, 37 закладів освіти та близько 11 медичних закладів.
  • У результаті теракту на Каховському водосховищі зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі з 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила. Водосховище більше не підлягає відновленню.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ