Підтримати нас

Що в Херсоні наобіцяв гарант

Автор статті
06 травня 2016 02:00
594
Поширити:

У Херсоні напередодні приїзду президента вулиці замітали навіть у дощ, а також висаджували квіти, засипали калюжі асфальтом, малювали нову дорожню розмітку. Навіть паркани та вхідні двері в обладміністрації ретельно помили. Усі чекали президента...

Свій візит голова держави призначив на 28 квітня. Це його перші відвідини нашої області після обрання головнокомандуючим.

Уже  з обіду в холі облдержадміністрації стало людно. Кожного запрошеного перевіряла охорона. Навіть народних депутатів. Такий ритуал повторювали і при вході в залу, де проходять сесії. Окрім чиновників і журналістів, в приміщенні було багато охоронців. І дехто з них – з великими парасольками. Ці парасольки настільки здивували, що ми спобували знайти в Інернеті пояснення – навіщо вони охоронцям. Не думаємо, що це вичерпна відповідь, але інтернетний пошуковик видав інформацію про легендарну стріляючу парасольку вітчизняних спецслужб. “У кінець парасольки нібито вбудовано пневматичний стріляючий пристрій, який викидає крихітну  дробинку. Енергії такої “кулі”  навіть при пострілі впритул вистачає тільки на пробиття тонкого верхнього одягу і шкіри, але цього виявляється  достатньо для досягнення результату”. Так це чи ні, але в будь-якому разі  про безпеку глави держави в прикордонній області, звичайно ж, мали подбати належно.

Загадковий молодик з парасолькою.

Фото Олександра Корнякова

Що є справедливість

Головною причиною приїзду президента називали кадрові питання. Він мав представити нового очільника області. За чутками, ним повинен був стати народний депутат  Андрій Гордєєв. Проте він   ці чутки спростував.

О 14.30 під бурхливі оплески Петро Порошенко зайшов до зали. Свою промову він почав із характеристики Збройних сил: у якому вони стані і що ще потрібно зробити.

–  Я прийняв розкрадену армію, яка 20 років обкрадала солдат, продавала землі полігонів. Зараз вона нагодована, взута, озброєна, солдати отримують зарплати, – доповів голова держави.

А от про якість усіх цих благ коректно промовчав. Від проблем із армією Петро Порошенко перейшов до проблем із економікою.

– Війна більше не є виправданням того, що в країні економічна криза.  Тому наше першочергове завдання – збагачення населення. У нас більше не буде тих, хто користуватиметься яхтами, дорогими авто, віллами, не пояснюючи походження грошей на все це. Це і є справедливість, – продовжив  Петро Олексійович.

Не можна говорити про якусь реанімацію економіки без проведення повноцінних реформ. А вони у нас в країні ідуть повільно, ще й періодично заходять у глухий кут.

– Через парламентську кризу ми втратили два місяці дорогоцінного часу для  реформ. Одна з найголовніших – судової системи. Програму її реформування ми розіслали до Венеціанської комісії та Європейської спільноти.  Від них було всього два зауваження, ми все виправили і подали програму до Верховної Ради. Там її прийняли у першому читанні. Після прийняття у другому читанні ми розпочнемо повне перезавантаження судової гілки влади,  – запевнив голова держави.

Напередодні приїзду президента під проливним  дощем на стіні обласної лікарні на проспекті Ушакова зафарбовували електронні адреси й телефони   розповсюджувачів наркотиків. До приїзду гаранта  вони чомусь нікого не цікавили...

Фото Василя Кузьмука

Президент  пообіцяв провести прозору приватизацію та створити не менш прозору систему управління державним майном. Окрім цього, планують залучити інвестиції і добитися, аби українські виробники брали участь в державних закупівлях інших країн. Словом, класичний набір політичних обіцянок.

Далі Петро Порошенко вирішив… поагітувати. Він розповів про міцну фракцію своєї партії та її величезні здобутки. Можливо за інтенсивністю оплесків хотів перевірити кількість прихильників, аби вже починати готуватися до виборів.

Заводи і храми

Потім наймолодший президент України представив наймолодшого очільника обласної адміністрації. Ним став 32-річний Андрій Гордєєв. До цього дня – народний депутат від “Солідарності”, а перед походом у Раду був депутатом міськради від “УДАРу” . Квітів він не отримав,  зате президент  особисто вручив йому посвідчення глави області.

Далі пішли слова безмежної вдячності від новоспеченого губернатора. А саме: Петру Порошенку за довіру, за співпрацю –Андрію Путілову та “серцю облдержадміністрації” Валентині Січовій. Після цього губернатор  презентував своє бачення розвитку Херсонщини. Робити він це планує у п’яти напрямках. Перший – розвиток промисловості, сільського господарства, зрошення та альтернативної енергетики. Далі – безпека. Люди не повинні боятися вийти на вулицю. Під номером три – розвиток туризму.

– Херсонщина має вийти на світовий ринок, маємо запрошувати інвесторів. Ми маємо розуміти, що Крим дивиться на Україну через Херсонщину, – заявив Андрій Гордєєв.

Напрямок №4 – духовність. Для цього хочуть проводити різні культурні заходи, зберігати традиції і зводити нові храми. Завершували  перелік “молодь і спорт”. У кожному населеному пункті хочуть звести стадіон. Мета усіх цих планів – зробити кожного херсонця щасливим.

Представляли нового голову ОДА у четвер, який ще називають “чистим”. Тож вступав на посаду Андрій Гордєєв зі словами “З чистими помислами – до роботи” .

Під чиїм прапором?

Під не менш бурхливі оплески президент вирушив до морської академії. Там він не лише подивився на нові спеціалізовані тренажери, а й поспілкувався з курсантами. Хлопців цікавив хоч якийсь розвиток морської галузі України, суднобудування та безвізовий режим з Європою. А президент розповідав їм…про корупцію на митниці.

Зараз херсонські морські заклади готують фахівців, які  завтра підуть у моря і океани під різноманітими прапорами окрім синьо-жовтого. Бо на батьківщині немає роботи. Тож виходить,  українські виші за наші з вами гроші готують спеціалістів для закордонних судноплавних компаній. Небачена щедрість для країни, що воює.

Фото Олександра Корнякова

– Упевнений, що скоро ви матимете змогу працювати на українських суднах та отримувати гідну заробітну плату, – звернувся до курсантів Петро Порошенко. – Дуже добре, що ваша професія дозволяє бачити вам світ, звичайно, ви працюватимете і на іноземні компанії.

Тож знову обійшлося без  конкретики… Ну і, звісно, студенти не змогли прогавити шанс зробити селфі з головою держави. За кілька годин вони заполонили усі соцмережі.

Знову вибори

Наступною зупинкою став завод “Паллада”. Тут збудували плавучий док для зарубіжжя. Президент пообіцяв, що надалі на завод надходитиме ще більше замовлень не тільки іноземних, але й вітчизняних. Усі обіцянки люди вітали дуже кволими оплесками. Потім президент іще раз привітав зі святом, помахав рукою, сів у чорний “Мерседес” і поїхав. А ми знову лишилися зі своїми надіями, сподіваннями й очікуваннями нових виборів. Бо після призначення Андрія Гордєєва у Верховній Раді звільнилося крісло. Тож в одному окрузі Херсонщини відбудуться позачергові вибори. За чутками, на них зібрався Андрій Путілов. А втім, можливо,  за мандат  боротимуться і чимало інших відомих функціонерів, які не вдовольнили свої амбіції на попередніх виборах.Отже, Херсонщина отримала нового керівника. І вже встигла почути нові обіцянки. Нам усоте пообіцяли зробити з наших земель “територію щастя”. Словам давно ніхто не вірить. Усі чекають конкретних дій і результатів. Як запевнив Петро Порошенко, область у надійних руках. Стверджувати це зарано. Ми вже донесхочу начувані про “надійні руки”. Тому новому очільнику обладміністрації хочеться побажати не повторювати помилок попередників.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ