Підтримати нас

Що повідомили у поліції про напад на одеського активіста Олега Михайлика

Автор статті
26 вересня 2018 12:32
607
Поширити:

У поліції затримали трьох імовірних нападників. Усі вони - громадяни Грузії, мають тимчасові довідки на проживання в Одесі. Там затримані чоловіки орендували квартири. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Речовий доказ - пістолет

Під час обшуків правоохоронці вилучили речові докази, що вказують на їх причетність до скоєння нападу. У одного з фігурантів знайшли вогнепальну зброю, розповів прокурор Одеської області Олег Жученко. Правоохоронці вивчають зв'язки затриманих і з'ясовують, хто може бути замовником замаху на одеського активіста. Їм інкримінують умисне вбивство.

Один із затриманих, у якого й знайшли пістолет, з якого, скоріше за все, і був поранений Михайлик - Торніке Нагладзе - виявився інвалідом першої групи. Він пересувається на інвалідному візку.

Грузин-інвалід

Про це, зокрема, заявили журналістам в лікарні його адвокат Володимир Поярков і родичі. За словами адвоката, його підзахисний в 2014 році під час ДТП отримав серйозну травму, в результаті чого став інвалідом.

Поярков зазначив, що за місцем проживання підозрюваного правоохоронці проводили слідчі дії, але ні зброї, ні боєприпасів виявлено не було. А злочин той не міг скоїти через стан здоров’я.

Двоє інших затриманих - це брат і товариш Торніке Нагладзе. Після того, як вони всі прибули до відділу поліції, правоохоронці їх більше не випустили, розповіла дружина підозрюваного Тетяна.

“Його провели у кабінет разом із братом і близьким другом начебто просто поспілкуватися, з'ясувати, де вони були у той момент. Почали висувати їм звинувачення. З 8 вечора і до 6 ранку нас тримали у райвідділку”, - розповіла дружина.

Потім правоохоронці хотіли доставити підозрюваного в ізолятор тимчасового утримання. Але до лікарні прийшли представники грузинської громади, де зчинили штовханину. Вони стверджують, що поліція просто підкинула пістолет під час обшуку їхньому товаришу.

Після сутичок головний підозрюваний залишився в лікарні, двоє досі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Офірні цапи

Напад на активіста Олега Михайлика стався вночі, 22 вересня, біля його будинку, на вулиці Осипова. Тоді невідомий із вогнепальної зброї поранив чоловіка. Нині Михайлик перебуває у Єврейській лікарні, там, де й підозрюваний.

Стан стабілізувався, йому дозволи вставати, утім температура тіла досі висока, він перебуває в реанімаційному відділення, розповів голова одеської облорганізації Сила людей і колега Олега Михайлика Ігор Бичков.

Він розповів, що активісти слідчим не вірять, а затриманих вважають цапами-відбувайлами. За його словами, до замаху може бути причетна місцева влада, оскільки Михайлик постійно критикував її і мера Геннадія Труханова.

Через велику кількість нападів на активістів з Києва до Одеси прибудуть правоохоронці для посиленої роботи в регіоні.

П'ять основних версій про замах

В одеській облполіції назвали п'ять основних версій мотивів замаху на Олега Михайлика. Серед них і  громадська діяльність, пов'язана, зокрема, з будівництвом житлового комплексу Золотий берег, авторинком Успіх, а також особисті відносини та просто хуліганські дії.

Сьогодні суд повинен обрати запобіжний захід затриманим. Їм загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Затримані підозрювані у справі по замаху на одеського активіста та громадського діяча Олега Михайлика проходять по ще одній справі про стрілянину, повідомили у прокуратурі. Торніке Нагладзе підозрюється у причетності до стрілянини у ветеранів АТО та активістів на вулиці Балківській.

Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова звернулася до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з тим, щоб він до 1 жовтня поінформував її про перебіг розслідування нападів на активістів в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ