Підтримати нас

Шахраї вкрали з бюджету ЄС 888 мільйонів євро

Автор статті
01 червня 2016 03:30
200
Поширити:

Найбільше "сірими" схемами користувалися компанії, зареєстровані в країнах Східної Європи: Румунії, Болгарії та Угорщини.

Бюджет Європейського Союзу в результаті різних фінансових махінацій за 2015 рік недорахувався 888 мільйонів євро. Про це йдеться в доповіді Європейського бюро по боротьбі з шахрайством (European Anti-Fraud Office, OLAF), дані якого наводить Reuters.

Як з'ясували співробітники бюро, найбільше "сірими" схемами користувалися компанії, зареєстровані в країнах Східної Європи: Румунії, Болгарії та Угорщини.

В якості прикладу шахрайства з бюджетними коштами наводиться факт виділення 1,3 мільйона євро на модернізацію та реконструкцію підприємства з виробництва заморожених овочевих сумішей в Болгарії. Як з'ясувалося пізніше, власником підприємства і постачальником обладнання є один і той же чоловік, який продав сам собі техніку за завищеною ціною.

Інший випадок шахрайства стосується імпорту панелей для сонячних батарей з Китаю. Постачальник надав фальшиві документи про країну походження товару і уникнув таким чином високого ввізного мита.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ