Підтримати нас

Сержанта ЗСУ, за участі якого на Херсонщині сталася смертельна ДТП, виправдали

04 березня 2021 13:30
1,048
Поширити:

Старшого сержанта 23-го окремого мотопіхотного батальйону "Хортиця" визнали невинним у смертельному ДТП за участю військової техніки в Херсонській області.

Про це свідчить вирок Голопристанського райсуду по ч.1 ст.415 КК.

Сержанта звинувачували в тому, що в серпні 2017 роки за кермом «Урал-4320» біля села Чулаківка при буксируванні «БРДМ-2» він допустив порушення, що призвело до зіткнення бронемашини з авто Nissan Primastar.

Тоді поліція заявила, що у вантажівки сталося пошкодження переднього лівого колеса, в результаті чого транспорт виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем Nissan Primastar, який перекинувся від удару. 66-річний пасажир мікроавтобуса помер від отриманих травм по дорозі в лікарню, ще дві жінки 1949 і 1961 року народження були госпіталізовані.

Сержант заявив, що не винен в аварії. Командир наказав йому висуватися маршем у колоні з двох авто і вантажівки з Раденська в село Бехтери. Через 20 км у бронемашини відмовила бензопомпа. Командир колони прийняв рішення не залишати техніку зі снарядами і причепив її до вантажівки за допомогою саморобного пристрою для буксирування. Вони знову рушили колоною зі швидкістю в 45 км/г. Він не бачив, що бронемашина потрапляла на смугу зустрічного руху, а старший колони нічого не говорив. Однак біля Чулаківки вантажівка почала “тягнути” вліво, сержант став гальмувати і почув хлопок. Після зупинки машини він побачив аварію.

Суд з'ясував, що військовослужбовець-водій відповідальності не несе, оскільки з урахуванням необережного характеру злочину, передбаченого ст. 415 КК, він фактично не може усвідомлювати даний йому наказ як явно злочинний (ч. 5 ст. 41 КК).

Свідчення потерпілих про обставини аварії не підтверджують того, що обвинувачений не міг за певних умов контролювати рух його буксированого транспортного засобу, тобто не підтверджують наявність причинного зв'язку між порушенням обвинуваченим нормативних актів, які йому інкримінують, і наслідками, які настали в результаті аварії.

Старшого сержанта виправдали у зв'язку з недоведеністю провини у скоєнні злочину.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів