Підтримати нас

СБУ затримала в Херсоні російського агента, який коригував обстріли позицій ЗСУ на півдні

Vgoru
Автор статті
02 грудня 2022 11:32
950
Поширити:

Служба безпеки викрила чергового ворожого поплічника, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення українських підрозділів сил оборони на території регіону. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

На бік ворога колаборант перейшов на початку квітня й добровільно погодився співпрацювати зі спецслужбами рф.

“Під час окупації обласного центру він «здавав» агресору адреси перебування учасників руху опору, зокрема колишніх бійців АТО. Отриману інформацію рашисти використовували для проведення масових незаконних затримань і викрадення людей до катівень”, – йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали та символіку країни-агресорки, а також мобільний телефон із доказами законспірованого листування з представником рф.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного часу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 15 років або довічне ув’язнення. Суд уже обрав колаборанту міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли, що у Вінниці затримали колаборантку з Берислава.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ