Підтримати нас

Спецслужби затримали у Вінниці колаборантку з Берислава

Vgoru
Автор статті
30 листопада 2022 12:29
845
Поширити:

СБУ затримала у Вінниці колаборантку з Берислава. Про це повідомляють у Telegram Служби безпеки.

Співробітники СБУ з'ясували, що жінка передала окупантам списки учасників АТО та інших громадян, які потенційно могли чинити спротив загарбникам. 

“Отримані відомості ворог використав для проведення масових «облав» на помешкання місцевих жителів та викрадення людей. Від потерпілих вимагали «зізнання» у сфабрикованих справах. У разі відмови – застосовували тортури та погрожували вбивством”, – йдеться в повідомленні.

Також зловмисниця допомагала окупантам орієнтуватися на місцевості та вказувала найкоротші шляхи до населених пунктів Бериславського району для його захоплення. Розселяла російських військових у квартирах людей, які виїхали на підконтрольну територію, а у власних гаражах розмістила військову техніку та зброю військових рф. 

Після звільнення Херсонщини, колаборантка намагалася втекти за кордон, але її знайшли й затримали у Вінниці. Під час обшуку співробітники СБУ виявили в неї телефон із доказами листування з представниками окупаційної влади.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їй міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли, що перед судом постане експоліціянт із Херсона, який досі співпрацює з окупантами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ