Підтримати нас

Шахраї ошукали жителів Херсонщини на понад 50 тисяч гривень

18 червня 2024 20:56
266
Поширити:
телефон
Фото: Pexels

На Херсонщині за 17 червня через шахрайські схеми четверо людей втратили понад 50 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Двом жителям прийшли повідомленням у месенджерах від знайомої та колеги, які просили терміново позичити їм гроші. Потерпілі перерахували 8000 та 19000 гривень. Згодом вони дізналися, що сторінки знайомих зламали шахраї.

Також до поліції звернувся 34-річний житель Херсона. Він на сайті оголошень замовив ноутбук та надіслав передоплату – 23 тисячі гривень. Після чого оголошення видалили й перестали виходити на зв'язок, йдеться в повідомленні.

Жительці Антонівки зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку та попросив назвати останні чотири цифри картки для нібито перевірки. Через деякий час з її рахунку зникли 2200 гривень, інформують правоохоронці.

  • У Херсонській області працівники поліції затримали злочинну групу шахраїв, які обманним шляхом отримували гроші через додаток однієї зі служб таксі. Вони причетні до понад 30 епізодів злочинної діяльності та привласнили щонайменше 113 тисяч гривень громадян України.
  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів