Підтримати нас

На Херсонщині затримали шахраїв, які привласнили понад сто тисяч гривень

09 червня 2024 08:50
194
Поширити:
Фото: Національна поліція

У Херсонській області працівники поліції затримали злочинну групу шахраїв, які обманним шляхом отримували гроші через додаток однієї зі служб таксі. Вони причетні до понад 30 епізодів злочинної діяльності та привласнили щонайменше 113 тисяч гривень громадян України.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Шахрайську схему організував 28-річний херсонець, до своїх злочинів він залучив двох товаришів віком 26 та 29 років, які вже мали проблеми із законом.

Вони знаходили номери телефонів громадян України на сайтах оголошень й телефонували представляючись водіями служби таксі. Розповідали, що нібито випадково прийняли замовлення від клієнта з номера людини, якій телефонували.

Для скасування замовлення, потрібно було назвати чотиризначний код, який надходив на телефон. У результаті цього шахраї отримували доступ до облікового запису людини й замовляли з нього таксі.

Коли таксі прямувало на адресу замовлення, шахраї телефонували з іншого номера та просили водія поповнити їм рахунок мобільного телефону й для прикриття купити продуктів чи напоїв. Після зарахування грошей вони переставали виходити на зв’язок.

Згодом вони через платіжні додатки виводили гроші з мобільного телефона на банківські картки.

У фігурантів провели обшуки, під час яких знайшли та вилучили безліч банківських карток, мобільних телефонів та сім-карток, а також наркотичні речовини.

Двом членам шахрайської групи суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Наразі у справі триває слідство.

  • На Херсонщині через шахрайські схеми троє місцевих жителів втратили понад 140 тисяч гривень.
  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів