Підтримати нас

Через шахраїв жителі Херсонщини втратили понад 140 тисяч гривень

08 червня 2024 08:00
128
Поширити:

На Херсонщині через шахрайські схеми троє місцевих жителів втратили понад 140 тисяч гривень. 

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

За даними правоохоронців, 60-річна жінка та 68-річний чоловік втратили заощадження після того, як поспілкувалися телефоном із нібито представниками служби безпеки банку. 

Їм повідомили, що рахунки “заблоковані”, а для того, щоб їх розблокувати потрібно назвати свої персональні дані, реквізити та PIN-коди від карток. Унаслідок цього з рахунку жінки зняли 72 тисячі гривень, у чоловіка – понад 28 тисяч. 

Через таку ж шахрайську схему втратила свої заощадження 63-річна жителька Херсона. Їй подзвонив співробітник банку та повідомив про можливі шахрайські схеми з її карткою. Для того, щоб не втратити гроші він попросив її переказати всі кошти на іншу картку, реквізити якої надав. 

Жінка втратила 20 тисяч гривень. 

  • За два дні шахраї ошукали 8 жителів Херсонщини на 42 тисячі гривень.
  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів