Підтримати нас

Шахраї ошукали жителів Херсонщини на понад 40 тисяч гривень

25 травня 2024 20:51
178
Поширити:
Фото: Pexels

За два дні шахраї ошукали 8 жителів Херсонщини на 42 тисячі гривень.

Про це повідомили на сторінці поліції Херсонської області.

Херсонцю зателефонував нібито працівник служби безпеки банку і запропонував розблокувати його картку. Чоловік погодився й назвав реквізити, після чого з його рахунку зникло 7 тисяч гривень.

Ще двоє жителів Херсона втратили по 5 тисяч та 8 тисяч гривень, коли намагалися оформити допомогу. Вони у соціальних мережах перейшли за невідомими посиланнями, ввели особисті дані та реквізити банківських карток.

Троє жителів Херсонщини замовили мобільні телефони та комп'ютерні складники. Усі внесли передоплати від 3000 до 4000 гривень. Після отримання грошей продавці перестали відповідати на повідомлення і товар не надіслали.

Двоє херсонців отримали повідомлення від родичів з проханням терміново позичити гроші. Заявники не перетелефонували рідним, а одразу переказали на надіслані їм реквізити по 6000 гривень. Пізніше з’ясувалося, що їх акаунти викрали  шахраї та робили розсилки всім друзям.

  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.
  • Кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів