Підтримати нас

Розслідувати сексуальні злочини армії рф на Херсонщині допомагатимуть міжнародні юрисконсульти

Vgoru
Автор статті
12 грудня 2022 13:19
527
Поширити:

Звільнену від окупантів Херсонщину відвідали міжнародні юрисконсульти групи Global Rights Compliance. Про це повідомляє REUTERS.

«Ми приїхали сюди для триденної місії, щоби підтримати Офіс генерального прокурора, а саме групу, яка розслідує сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом. Йдеться про те, щоби ставити правильні запитання, проводити унікальні чи інші лінії розслідування, які інакше б не проводилися місцевими слідчими», – розказав журналістам юридичний експерт Джуліан Елдерфілд.

За словами міжнародних експертів, одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну почала з’являтися інформація про зґвалтування та інші жорстокі дії з боку військових рф. Пізніше ці звинувачення виклала в доповіді Організація Об’єднаних Націй.

«Всюди, де базувалися російські солдати, вони здійснювали воєнні злочини, сексуальне насильство, тортури, вбивства. За результатами цієї поїздки ми виявили факти сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – зазначила Анна Сосонська, заступник голови українського підрозділу з розслідування воєнних злочинів із сексуального насильства.

У червні Україна провела попереднє слухання в першому суді над російським військовим, звинуваченим у зґвалтуванні українки під час вторгнення росії. Підозрюваний не перебував в українському СІЗО, його судили заочно.

Своєю чергою Офіс Генпрокурора повідомляє про понад 50 000 можливих міжнародних злочинів скоєних росіянами після повномасштабного вторгнення росії.

Місія міжнародних експертів разом із українськими прокурорами та слідчими тепер у тому, щоби зібрати відео- та фотодокази, які допоможуть ідентифікувати злочинців і притягнути їх до відповідальності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ