Підтримати нас

Розповіли, чому треба знімати пам'ятники Жукову

05 червня 2018 19:00
832
Поширити:

Встановлювати пам'ятники та меморіальні дошки на честь радянського маршала Георгія Жукова в Україні заборонено.

Усі пам'ятники Жукова мають бути демонтовані, йдеться в листі директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича. Підготував його у відповідь на звернення депутата Харківської облради Дмитра Булаха, передає УНІАН.

"Днями здуло і розбило меморіальну табличку Жукову. Так от для легалістів, які дуже переживають, свіжа відповідь Інституту національної пам'яті, профільної державної організації, яка відповідає за декомунізацію. Вони кажуть, що вітри дмуть у правильному напрямку", – написав депутат у Facebook.

В'ятрович вказав, що Георгій Жуков у 1920-1921 році брав участь у придушенні селянського повстання на Тамбовщині, в роки Другої світової війни його накази стали причиною загибелі сотень тисяч українців, призваних до Червоної армії. Маршал Жуков також був організатором і керівником військових навчань на Тоцькому полігоні 1954 року, в ході яких до 65 тисяч радянських солдатів були піддані радіаційному опромінюванню. Жуков був одним з ініціаторів придушення національного повстання в Угорщині 1956 року.

Фахівці УІНП дійшли висновку, що Жуків підпадає під закон про декомунізацію як особа, причетна до встановлення радянської влади збройним шляхом.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів