Підтримати нас

Розпочато процедуру щодо вступу України в ЄС: що далі – коментує Юрій Соболевський

Політична реклама
04 липня 2024 13:09
113
Поширити:
прапори України та ЄС

25 червня Україна та Європейський Союз розпочали процедуру переговорів щодо вступу України до блоку.

За словами першого заступника голови – керівника виконавчого апарату Херсонської обласної ради, очільника Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрія Соболевського, ця подія є історичною та важливою для держави.

«Коли у 2022 році Володимир Зеленський підписував заявку на вступ до ЄС, мало хто вірив, що колись це взагалі зможе стати реальністю. Але українська влада виконала всі вимоги та відкрила Україні шлях до ЄС», – каже Юрій Соболевський.

Він повідомляє про те, що встановлено своєрідний рекорд за швидкістю виконання поставлених вимог від моменту подання заявки на членство до початку переговорів (28 лютого 2022 року – заявка на вступ до ЄС, червень 2022 – статус кандидата на вступ, 25 червня 2024 – офіційний старт переговорів).

«Україна біжить зі швидкістю світла», – такими є слова високого представника ЄС Жозепа Бореля щодо дій держави.

Що чекає на Україну далі? Як пояснює Юрій Соболевський, далі розпочнуться детальні технічні переговори за десятками різних глав майбутньої угоди.

«Попереду нас чекає адаптація українського права до європейських стандартів, ми маємо зміцнити антикорупційні органи та підвищити рівень громадської участі та розвиток громадянських інституцій», – каже він.

Також додає, що вся команда Президента, Кабміну та Верховної Ради сконцентровані на тому, щоб швидко втілити необхідні реформи.

«Ми гідні того, щоб бути частиною цивілізованого світу. Ми маємо спільну мету, ми боремося за неї і маємо бути в цьому єдині», – зазначає Юрій Соболевський.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів