Підтримати нас

Росіяни масовано обстрілюють міста України. Оновлюється

Vgoru
10 жовтня 2022 06:45
1,029
Поширити:

13:25 - путін визнав свою відповідальність за масовані ракетні бомбардування України. Він заявив, що удари по Україні були завдані "високоточною зброєю", у відповідь на теракти в росії.

13:07 - внаслідок сьогоднішніх ракетних ударів рф, за даними поліції щонайменше 10 українців загинули — ще близько 60 дістали поранення. Окрім Києва зафіксовані влучання ще в 14 регіонах держави — речниця Нацполіції Мар’яна Рева в ефірі національного телемарафону.

12:02 - Володимир Зеленський домовився із канцлером Німеччини про скликання термінового засідання G7, де заплановано його виступ. Мова піде про терористичну атаку рф на Україну. Також президенти обговорили посилення тиску на росію та допомогу у відновленні пошкодженої інфраструктури.

Також був терміновий дзвінок Макрону, вони обговорили посилення протиповітряної оборони та тиску на рф.

11:53 - росія випустила по Україні 83 ракети, 43 з них були збиті силами ППО - Генштаб

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві — Шмигаль

11:35 - Після ударів по критичній інфраструктурі Харків увесь знеструмлений - мер міста Ігор Терехов.

У Тернополі зникло електропостачання - Суспільне.

Херсонці весь ранок чують "вильоти". Тим часом військові рф ходять по адресах, поки люди налякані сидять вдома. Бережіть себе. 

11:13 - У Києві російські ракети пошкодили університет Шевченка, музей Ханенків та музей Шевченка, повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

У Львові знову було чутно вибухи.

На Івано-Франківщині зафіксовано удари по об‘єктах критичної інфраструктури - ОВА.

11:06 - Президент Зеленський заявив про ураження енергооб'єктів по всій Україні. "Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди", - повідомив президент у відеозверненні.

11:02 - По Львівській області було випущено 15 ракет — частину з них збила ППО. 

Ракетний удар по Кривому Рогу, повідомив очільник Криворізької РВА.

Вокзал у Києві пошкоджено, але він працює - Укрзалізниця.

10:58 - "Зранку агресор випустив 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО. Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян. Однак ворожа атака триває. Закликаю всіх знаходитися в укриттях!" - Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

10:51 - Кривий Ріг. Пуски «Калібрів» із Чорного моря, розворот у бік Кривого Рогу - очільник Криворізької РВА. 

У Хмельницькому внаслідок ракетних ударів відсутнє світло та водопостачання, заявив мер міста Сімчишин

10:43 - в Одеській області силами ППО збито три ракети та п’ять дронів-камікадзе - Одеська ОВА.

10:28 - Зафіксовано вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено роботу міських ТЕЦ. Частина міста без електроенергії - міський голова Садовий.

Попередньо у Харкові три прильоти. Удар був по об'єкту енергетичної інфраструктури, деякі райони міста без світла, немає водопостачання — міський голова Терехов.

В Одесі працює ППО - мерія.

10:03 - третя хвиля ракет - 47 штук. Рекомендовано залишатися в укриттях - очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім. У Києві кілька влучань в об‘єкти критичної інфраструктури. Є постраждалі — КМДА. 

Вибухи: Рівненська область, Львівська область, Тернопільська область, Хмельницька область, Дніпропетровська область, Житомирська область, Київська область, Полтавська область, м. Київ, Харківська область, Миколаївська область.

Уранці 10 жовтня мер Києва Віталій Кличко повідомив про кілька вибухів у Шевченківському районі в центрі столиці. Є травмовані та загиблі. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на речницю ДСНС Світлану Водолагу.

Приблизно о 9:20 у Києві знову пролунав вибух. Також відомо про вибухи у Тернопільській, Львівській, Житомирській області та в Дніпрі. 

В ніч на 10 жовтня росіяни знову обстріляли Запоріжжя. Є загиблі та поранені. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ