Підтримати нас

Росія створює в Криму з іноземних дітей «живий щит» – депутат Сейму Литви

Vgoru
Автор статті
19 травня 2023 08:05
453
Поширити:

Аналітики все частіше пишуть про очікуваний контрнаступ українського війська. Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес вважає: метою майбутнього контрнаступу ЗСУ має бути ізоляція Кримського півострова, адже він стане «вирішальним полем бою у цій війні».

Таку думку він висловив у інтервʼю Radio NV. Стратегічну ситуацію може змінити лише визволення Криму, і саме так Україна здобуде перемогу, певен чотиризірковий генерал.

Найімовірніший напрямок удару на Крим – з території Херсонщини. А для цього, звісно, передусім треба звільняти Лівобережжя. Передчуваючи поразку, росіяни масово вивозять рідню з півострова, продають майно. Але й готуються до наступу ЗСУ. При цьому вдаються до кроків у форматі власної людожерської ментальності. Так, Росія планує використати «живим щитом» в окупованому Криму іноземних дітей. Про це пише голова комітету національної безпеки й оборони Сейму Литви Лаурінас Кащюнас у Facebook.

«Росія організовує групи дітей у різних країнах світу,  запрошує їх найближчим часом приїхати на відпочинок або на культурно-освітні заходи до окупованого Кримського півострова. Скажімо, під виглядом музичного конкурсу запрошують колективи школярів з Казахстану, Ізраїлю, Бельгії, Марокко, Таджикистану, Єгипту, Вірменії та інших країн до кримського «Артеку».

Також, як стверджує депутат, організовуються різні інші заходи. Це робиться з двома намірами: спробувати створити враження, що Крим є нібито законною частиною Російської Федерації, і спробувати заперечити факт окупації. Але головна мета цинічніша – залучити якомога більше «живих щитів», дітей-заручників проти майбутньої військової контрударної операції українського наступу.

Лаурінас Кащюнас закликає уряди цих та інших країн вжити негайних заходів, щоби захистити своїх власних маленьких громадян і запобігти використанню Російською Федерацією їх як заручників або для пропаганди війни.

Раніше ми писали, що українські військові знищили шість російських “Гвоздик”, які обстрілювали Херсонщину. Окрім «Гвоздик» «поклали» безпілотник та спостережний комплекс.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ