Підтримати нас

Українські військові знищили шість російських “Гвоздик”, які обстрілювали Херсонщину

Vgoru
Автор статті
19 травня 2023 07:09
1,363
Поширити:

18 травня українські військові знищили шість артустановок росіян, які розташовувалися на Херсонщині. Окрім «Гвоздик» «поклали» безпілотник та спостережний комплекс.

Про це в телемарафоні "Єдині новини" заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

18 травня, на лівобережжі, ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони знищили шість артустановок "Гвоздика", з яких російська армія обстрілювала Херсонщину.

"Гвоздики" – це самохідні артилерійські установки, пояснила Гуменюк.

Також за минулу добу нашими військовими було знищено ворожий безпілотник "Орлан" та спостережний комплекс "Муром", за допомогою якого вони збирали інформацію.

За словами Гуменюк, ситуація на Херсонщині залишається досить напруженою, російська армія активно веде повітряну розвідку, але Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу.

Раніше ми повідомляли, що одне з першочергових завдань ЗСУ на Півдні сьогодні, за словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського, це контрбатарейна боротьба та придушення вогню ворога на лівому березі Дніпра.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ