Підтримати нас

Російський правозахисник переїхав в Україну

Автор статті
02 березня 2019 07:33
550
Поширити:

Правозахисник Віктор Корб, житель Омська, якого підозрюють у виправданні тероризму переїхав з Росії в Україну.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Корба, в Росії його переслідували за статтею про виправдання терористичної діяльності. Зараз він знаходиться у Києві, де планує оформити посвідку на проживання.

Корб зазначив, що приймаючи рішення про переїзд, він порушив підписку про невиїзд. Він стверджує, що повернення в Росію несе для нього небезпеку.

Однак, за словами Корба, він не має наміру просити політичного притулку в Україні.

"Я не звалив, не втік, чи не емігрував, не вирвався...Але якийсь час планую побути поза Омськом, поза Сибіром та поза Росією" - написав раніше Корб у Facebook.

Кримінальну справу проти Корба порушили у травні 2018 року. Його підозрюють у виправданні тероризму через публікацію останнього слова публіциста Бориса Стомахіна, раніше засудженого на сім років позбавлення волі за звинуваченням у закликах до тероризму. Сам Корб заявив, що "ніколи не висловлював підтримки тероризму й не давав жодної своєї оцінки з цього приводу", а його публікація була "цитуванням матеріалів публічного судового процесу, здійснена в інформаційних і архівно-дослідних цілях". Вдома у правозахисника провели обшуки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ