Підтримати нас

Російський військовий стратив жителя Любимівки на Херсонщині 

Вгору
Автор статті
30 січня 2024 13:49
579
Поширити:
Фото з російського ЗМІ

Російський військовий слідчий відділ порушив кримінальну справу проти російського заступника командира роти за вбивство жителя Любимівки Каховського району Херсонської області. Російський окупант розстріляв чоловіка з автомата, а наступного дня закопав його тіло.

Про це повідомляє російський телеграм-канал “База”. 

Як зазначається, житель Любимівки Микола Г. зник безвісти 22 грудня 2022 року. Його затримали військові та відвезли в невідомому напрямку. 

Через рік російське слідство з'ясувало, що чоловіка вбили, а до злочину причетний Д.Є. російський заступник командира роти однієї з військових частин, пише телеграм-канал. 

Під час допиту Д.Є. визнав провину. Він повідомив слідчим, що в перші дні січня 2023 року вивіз Миколу до сміттєвого полігону поблизу Нової Каховки. 

Там заступник командира роти розстріляв чоловіка з автомата, а наступного дня закопав його тіло. 

За словами Д.Є., 22 грудня Миколу затримали військові, запідозривши в передачі ЗСУ місць дислокації російських військ. Жителя Херсонської області протримали понад тиждень у частині, де служив Д.Є., ідеться в дописі. 

За російським законодавством російському окупанту загрожує від п’яти до 15 років ув’язнення.

Юрист громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини, адвокат громадської приймальні херсонського Фонду милосердя та здоров'я Олександр Данилов каже, що судячи з фактів багатьох воєнних злочинів, які вчиняють російські окупанти, як вони поводяться з людьми в полоні, вони систематично вчиняють насильство щодо цивільних. Але ці факти Росія не розслідує. 

"Інформація про розслідування вбивства російським військовим мешканця Любимівки це спроба імітувати наявність якоїсь влади, якихось судових, правоохоронних органів на окупованих територіях, що не відповідає дійсності. Тому що злочини російськими військовими вчиняються системно. Вони їх ігнорують і функціонування так званої правоохоронної репресивної машини спрямоване проти цивільних мешканців першою чергою".

Про те, що це імітація влади й судового процесу свідчить, зокрема, те, говорить Олександр Данилов, що проти інших фактів воєнних злочинів, які систематично вчиняють російські військові на окупованих територіях, Росія не відкриває кримінальні провадження. 

  • Раніше російське видання “Астра”  повідомляло, що в окупованих Олешках Херсонської області російський військовий вбив 70-річну жінку. Військовий зізнався у скоєному та пояснив, що вбив 70-річну жінку в цілях самооборони.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ