Підтримати нас

Російські пропагандисти заявили про атаку румунського літака по армії РФ на Херсонщині: у Румунії відреагували

Вгору
Автор статті
30 січня 2024 09:37
838
Поширити:
Фото: DefenseRomania

Російські пропагандисти заявляли, що румунський бойовий літак атакував об'єкти армії РФ на Херсонщині в ніч на суботу 27 січня. Саме тоді нібито з 86-ої авіабази, яка начебто розташована в румунському місті Констанца, і злетів бойовий літак. О 3:22 ночі, як вони заявляли, вдарили по російських окупаційних військах.

Міноборони Румунії заперечило інформацію про те, що винищувач F-16C ВПС країни завдав удару по об’єктах російських окупантів у Херсонській області. 

Про це повідомляє портал Infodefensa.

Для спростування російських заяв Міноборони Румунії навело три аргументи: 

  • 86-ша авіабаза ВПС Румунії розташована не в місті Констанца, а біля міста Борча;
  • румунські військово-повітряні сили взагалі не мають у своєму складі літаків модифікації F-16C, вони використовують F-16 модифікацій A/B, модернізованих до стандартів MLU 5.2 та MLU 6.5;
  • у заявлений російськими пропагандистами період літаки F-16 румунських ВПС не виконували польоти взагалі.

У заяві відомства наголошується, що з початку вторгнення РФ в Україну, як частина Північноатлантичного альянсу, Румунія вживала лише заходів оборонного характеру. 

Українські військові ввечері 14 січня збили над Азовським морем російський літак А-50 та підбили повітряний командний пункт – літак Іл-22М11. Зранку 15 січня Повітряні Сили ЗСУ підтвердили ураження дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Іл-22.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ