Підтримати нас

ЗСУ збили над Азовським морем російський літак та підбили ще один — Суспільне

Автор статті
15 січня 2024 08:58
590
Поширити:

Українські військові ввечері 14 січня збили над Азовським морем російський літак А-50 та підбили повітряний командний пункт — літак Іл-22М11.

Про це повідомляє Суспільне, спираючись на джерела в Силах оборони.

Як зазначається, літак-ретранслятор Іл-22М11 перебував поблизу Стрілкового на Херсонщині, де й був підбитий. Після ураження, літак планував приземлитися в Анапі, запросив евакуацію та викликав “швидку” й пожежників.

Згодом стало відомо про збиття Повітряними силами військового літака Росії А-50, який чергував у районі Кирилівки на Запоріжжі. Як пише Мілітарний, на озброєнні РФ перебувають дев’ять таких бортів. Російська промисловість їх уже не виготовляє, а лише модернізує до версії А-50У. Літак може проводити розвідку повітряних, наземних та надводних цілей. 

Який вигляд має російський літак А-50. Фото з вікіпедії

“Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей", — написав зранку 15 січня в телеграмі командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

Оновлено. Повітряні Сили ЗСУ підтвердили ураження дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Іл-22.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії військові уразили Іл-22 у квітні 2022 року, повідомляли в командуванні Повітряних Сил ЗСУ. 

Який вигляд має російський літак Іл-22. Фото з вікіпедії

22 грудня на півдні України ЗСУ знищили три російські винищувачі Су-34. Імовірно, це сталося біля Кринків.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ