Підтримати нас

Сили оборони “приземлили” три російські винищувачі Су-34 – командувач Повітряних сил ЗСУ

Автор статті
22 грудня 2023 12:00
862
Поширити:

22 грудня опівдні на південному напрямку ЗСУ знищили три російських винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Про це повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

"На шматку збитого "Шахеда" із серією "ЬІ" отримав послання від окупантів: "сDохните сYки". Чудова ідея! Ось вам наша відповідь! Вечного полета "братья", – ідеться в повідомленні Олещука. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини" вказав, що Су-34 давно не з'являлися у статистиці втрат РФ.

"Блискуче в черговий раз спланована операція зі знищення ворога на підступах до нашої держави. Цього разу відразу три літаки на південному напрямку, такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу з вами позитивну статистику", — наголосив полковник.

Ігнат розповів, що окупанти мають десятки таких літаків та продовжують їх виготовлювати й додав, що це одні з найновіших бортів на озброєнні армії РФ і саме з них росіяни завдають ударів авіаційними бомбами та ракетами.

"Я думаю, що не менше 50 млн доларів така машина може коштувати. Це найнижча ціна, винищувачі — це авіаційні комплекси, надзвичайно технологічна річ", — підсумував речник.

Зранку 22 грудня Генштаб повідомив, що російська армія втратила 324 літаки й 324 гелікоптери.

Літак Су-34 створили в часи СРСР, а у 2014 році Росія налагодила їхнє серійне виробництво. Винищувачі Су-34 є вразливими для ППО – на малій висоті їх можуть збивати переносні зенітно-ракетні комплекси, а на висотах вони досяжні для ЗРК, наприклад, радянських С-300.

За 21 грудня армія РФ завдала три авіаудари із застосуванням 15 керованих авіабомб по населених пунктах лівобережжя й правобережжя Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ