Підтримати нас

Росія передислокувала частину своїх військових із Херсонщини через ситуацію в Курській області

13 серпня 2024 18:13
363
Поширити:
Фото: Getty Images/AFP/OLGA MALTSEVA

Росія передислокувала частину своїх підрозділів з окупованих територій Херсонської та Запорізької області через ситуацію в Курській (РФ).

Про це повідомив Politico речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Як йдеться у тексті, видання не змогло незалежно підтвердити, скільки військових РФ передислокували через кордон. Лиховій сказав, що це було «відносно невелика» кількість підрозділів.

Проте, щоб спробувати протистояти українському наступу, російські війська продовжують наступ на Покровськ та інші частини Донецької області України. За даними Генштабу ЗСУ зараз там одна з найгарячіших ділянок фронту, пишуть журналісти.

«Росія накопичила велику кількість особового складу, зокрема в Запорізькій області, і кількість підрозділів, які вони передислокують, відносно невелика. Треба ще зрозуміти, чи не є це димовою завісою», — додав речник.

Окрім цього, він зазначив, що окупаційні війська атакували та спровокували бої по всьому фронту в Україні, у тому числі на півдні. У ту ніч вони декілька разів вдарили по Херсону, розповів Лиховій.

За інформацію Politico, у понеділок 12 серпня місцева влада Курської області повідомила, що у зв'язку з цією ситуацією евакуювали майже 200 тисяч людей.

  • В ефірі “Вгору” генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника генштабу у 2006-2010 роках Ігор Романенко розповів, що потенціал угрупування військ армії РФ знизиться через події у Курській області. Це полегшить Силам оборони виконання бойових завдань на Херсонському напрямку, а саме на лівому березі Дніпра.
  • На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада розмістила оголошення: “У зв'язку із ситуацією в Курській області Уряд Херсонської області закликає приєднатися до російських військ”. Також через це на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей знову посилили перевірки телефонів на блокпостах.
  • 12 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна контролює майже 1 000 км² Курської області Росії.
  • Як пишуть журналісти BBC, імовірно, зранку 6 серпня Збройні сили України розпочали наступ на територію Курської області Росії. Офіційний Київ це не підтверджував і не спростовував, але російські джерела запевняють, що ЗСУ вдалося не тільки прорвати російський кордон, але створити плацдарм на території противника.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів