Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини російські окупанти посилили перевірки через ситуацію в Курській області

08 серпня 2024 10:57
326
Поширити:
Сурен Мкртчян, який підозрюється у встановленні незаконних блокпостів на Херсонщині. Фото: Миротворець

На окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей знову посилюють перевірки телефонів на блокпостах у зв'язку із ситуацією в Курській області.

Про це повідомляють учасники руху опору “Жовта Стрічка”.

Як інформують учасники руху опору, російські окупанти шукають інформацію щодо підтримки дій Збройних Сил України. 

“Наявність на телефоні застосунку Signal одразу наводить росіян на думку про вашу співпрацю з ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, вони нагадують, що не варто користуватися російським ВКонтакте для обговорення проукраїнських тем. Також важливо налаштувати автовидалення повідомлень.

  • Як пишуть журналісти BBC, імовірно, зранку 6 серпня Збройні сили України розпочали наступ на територію Курської області Росії. Офіційний Київ це не підтверджував і не спростовував, але російські джерела запевняють, що ЗСУ вдалося не тільки прорвати російський кордон, але створити плацдарм на території противника.
  • Джерело NV у ГУР МО повідомило, що до "прориву" в Курській області Росії точно не залучені бійці Російського добровольчого корпусу (РДК).
  • У Суспільному зазначають, що на події у Курській області РФ відреагували у США. Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати Америки спілкуються з Україною щодо операції у Курській області Росії. Він додав, що немає нічого незвичайного в тому, що "українці не повідомляють нас про свою точну тактику до того, як вони її реалізують".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів