Підтримати нас

У зв'язку із ситуацією в Курській області окупаційна влада пропонує жителям Херсонщини вступити до лав армії РФ

10 серпня 2024 19:42
253
Поширити:
Фото: ГУР

На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада розмістила оголошення: “У зв'язку із ситуацією в Курській області Уряд Херсонської області закликає приєднатися до російських військ”.

Фото даного оголошення “Вгору” надіслали місцеві жителі.

Заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією  Сергій Данилов розповів, що всіх чоловіків на окупованій частині Херсонщини змушують ставати на військовий облік. Окрім цього, триває “рекрутинг”. Зокрема, це особисті розмови та агітація.

Також організували масову розсилку смс-повідомлень всім чоловіками, аби вони “приєднувалися” до окупаційних військ. Теж саме підтверджують місцеві жителі. Сергій Данилов зазначив, що особливо це стосується тих людей, які дотичні до комунальних незаконних установ.

“Вони [окупаційна адміністрація] намагається завербувати людей. Відомо, що кілька людей записалися до окупаційних військ за гроші в Запорізькі області”, – додав заступник директора.
  • Раніше стало відомо, що кількість вуличних мобілізаційних пунктів зросла в Генічеську та Каховці, а також в окупованій Запорізькій області та в Криму.
  • Також російські окупанти незаконно створили федеральні комісаріати на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. 
  • В окупованому Генічеську біля парку Шевченка роздавали агітаційні листівки із закликом долучитись до лав армії РФ.
  • Речник УДА Сергій Братчук розповів, що мобілізація триває постійно. Для цього влада РФ і провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів