Підтримати нас

Робота банків за воєнного стану: НБУ пішов на радикальні кроки

Vgoru
Автор статті
26 листопада 2018 17:30
685
Поширити:

Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектора.

Національний банк не збирається вводити якісь обмеження в разі введення воєнного стану та на його період.

Про це повідомив глава НБУ Яків Смолій.

Після інформацію про можливе введеня воєнного стану Смолій скликав нараду, де виступив перед представниками 40 банків.

  

"Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектора у разі введення воєнного стану. Ліквідність банківського сектора становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного та безперебійного функціонування",  - заявив глава відомства. 

 

За словами голави НБУ, у відомстві уважно стежать за ситуацією та в разі чого, оперативно діятимуть, щоб не допустити раптових стрибків курсу валют.

"При необхідності банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності та інструментом екстреної підтримки ліквідності ELA. Ми продовжуємо уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку і готові здійснювати валютні інтервенції у разі необхідності, щоб не допускати різких стрибків курсу під тиском психологічних факторів. Національний банк має для цього достатньо ресурсів та інструментів. Зараз обсяг міжнародних резервів досягає $17,8 млрд", - додав Смолій.

 
 

Топ-менеджери українських банків в свою чергу підтвердили готовність як і раніше забезпечувати безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж.

Додамо, в очікування введення воєнного стану Нацбанк наказав фінустановам наповнити банкомати готівкою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ