Підтримати нас

Рідкісні монети номіналом у 5 копійок можуть коштувати 6 тисяч гривень

Автор статті
29 вересня 2021 16:05
1,231
Поширити:

Для багатьох українців ця інформація є сюрпризом, але їм напевно цікаво, а, може бути, і дуже корисно дізнатися - дрібні копійчані монети, що вийшли нещодавно з ужитку, можуть високо цінуватися на ринку нумізматики. Це стосується, звичайно ж, не всіх монеток, але виключно тих, які мають певні відмінні риси.

Перш за все, колекціонерам варто звернути увагу на 5-копійчану монету 1992 року випуску. Важливим для нумізмата є форма монети, а також розташування ягід і форма тризуба.

Фахівці в справі нумізматики вказують, що одиниця в цифрі 1992 у цінних п'ятикопійчаних монет повинна мати характерний хвостик. В той самий час на аверсі ягоди винограду розташовуються дуже близько до краю монети, а грона схожі на прямокутник. Залежно від стану така монета може оцінюватися від 20 до 6 тисяч гривень.

Також певну цінність являє собою п'ятикопійчана монета під маркуванням 2БАм. Її характерна особливість: грона за формою повинні нагадувати трикутник з тупими кутами. За такий рідкісний предмет заплатять від 2,300 до 3,500 гривень.

Монети, які підпадають під вищеописані ознаки, можна пред'явити для оцінки експертам, які підтвердять правильність вашої здогадки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ