Підтримати нас

Реконструкція злітно-посадкової смуги дозволить Херсонському аеропорту приймати важкі пасажирські літаки

Автор статті
21 квітня 2021 09:30
994
Поширити:

Триває модернізація "повітряних воріт Херсона" - міжнародного аеропорту. Передбачається, що в найближчі роки на це будуть витрачені сотні мільйонів гривень із бюджетів різних рівнів.

Зараз основна мета комунального підприємства "Херсонські авіалінії" - капітальна реконструкція злітно-посадкової смуги. На проєкт бюджет області і саме підприємство виділяють 4,7 мільйона гривень, а підрядником робіт виступає компанія "Укравіапроєкт".

Повідомляється, що реконструюватимуть смугу в три етапи. Спочатку зроблять ремонт асфальтового покриття на ділянці в дві тисячі метрів, потім розширять смугу до 45 метрів і замінять застарілі бетонні плити на 500-метровій ділянці. Нарешті, на третьому етапі зроблять зміцнення узбіч.

Такі перетворення дозволять Херсонському аеропорту приймати важкі далекомагістральні судна типу Боїнг 767-300 двічі на день.

Як стверджують у держагентстві інфраструктурних проєктів "Укрінфрапроєкт", зона охоплення аеропорту "Херсон" включає близько п'яти мільйонів потенційних пасажирів. Реконструкція смуги, яка в цілому може обійтися в 320 мільйонів гривень, дозволить розширити охоплення ще на півмільйона протягом трьох років.

Крім того, на об'єкті вже ведуться роботи з монтажу нової світлосигнальної системи, а також є передумови для домовленостей про реконструкцію аеровокзального комплексу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ