Підтримати нас

Речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук пішов із посади через брак кадрів – НСЖУ

12 червня 2024 11:35
232
Поширити:
Фото з соцмереж Дмитра Плетенчука

12 травня стало відомо, що Дмитро Плетенчук покидає посаду очільника Центру стратегічних комунікацій та речника Сил оборони півдня й повертається на посаду речника Військово-морських сил ЗС України.

У коментарі Національній спілці журналістів України Дмитро Плетенчук розповів, що повернувся на свою попередню посаду через брак кадрів, адже в Україні немає інституцій, які готували б професійних речників.

“Оскільки в Україні бракує пресофіцерів в принципі, враховуючи кількість органів військового управління і те, що зараз триває реструктуризація, ми змушені підміняти одне одного”, – додав Плетенчук.

За його словами, нового речника Сил оборони півдня ще не обрали.

“Я б і далі виконував ці обов’язки, але у Військово-морських силах у нас тривають важливі процеси: дуже скоро мають відбутися міжнародні навчання, і їх треба висвітлювати. Тому наразі я маю бути тут, у ВМС”, – зазначив Дмитро Плетенчук.
  • З лютого по листопад 2022 року Дмитро Плетенчук працював пресофіцером у Миколаївській обласній державній адміністрації та Силах оборони Миколаєва.
  • Після звільнення правобережжя Херсонщини у листопаді 2022 року він був начальником пресслужби тактичної групи “Грім” (Херсон). Шеф-редактор медіацентру Михайло Штекель зазначив, що Дмитра Плетенчука відсторонили з посади вночі 22 травня начебто після оприлюднення ним інформації про збитий російський літак Су-35. Відповідний пост речник виклав на своїй сторінці у Фейсбук, але пізніше видалив. Однак інформацію про літак згодом підтвердили у Командуванні Повітряних сил. Журналісти просили відновити його на посаді.
  • У травні 2023 року Дмитро Плетенчук став речником командування ВМС ЗС України.
  • 19 квітня 2024 року Наталію Гуменюк звільнили з посади начальниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня. З 22 квітня центр очолив Дмитро Плетенчук.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів