Підтримати нас

Дмитро Плетенчук покинув пост очільника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня

12 червня 2024 08:18
230
Поширити:
Фото: Media Center Ukraine - Odesa

Дмитро Плетенчук пішов з посади очільника Центру стратегічних комунікацій та речника Сил оборони півдня, він повернувся до виконання обов'язків речника Військово-морських сил ЗС України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

У дописі він зазначає, що його недовге перебування на посаді спланували заздалегідь.

“Свій функціонал в якості "кризового менеджера" я виконав і повернувся до виконання обов'язків речника ВМС ЗС України”, – написав Плетенчук.

Загалом за 45 днів перебування на посаді Дмитро Плетенчук провів 177 етерів, 15 брифінгів, 19 інтерв'ю та зробив декілька кадрових перестановок.

  • З лютого по листопад 2022 року Дмитро Плетенчук працював пресофіцером у Миколаївській обласній державній адміністрації та Силах оборони Миколаєва.
  • Після звільнення правобережжя Херсонщини у листопаді 2022 року він був начальником пресслужби тактичної групи “Грім” (Херсон). Шеф-редактор медіацентру Михайло Штекель зазначив, що Дмитра Плетенчука відсторонили з посади вночі 22 травня начебто після оприлюднення ним інформації про збитий російський літак Су-35. Відповідний пост речник виклав на своїй сторінці у Фейсбук, але пізніше видалив. Однак інформацію про літак згодом підтвердили у Командуванні Повітряних сил. Журналісти просили відновити його на посаді.
  • У травні 2023 року Дмитро Плетенчук став речником командування ВМС ЗС України.
  • 19 квітня 2024 року Наталію Гуменюк звільнили з посади начальниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня. З 22 квітня центр очолив Дмитро Плетенчук.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів