Підтримати нас

П’ятеро жителів Херсонщини втратили 168 тисяч гривень через шахраїв

Vgoru
Автор статті
03 липня 2023 06:45
458
Поширити:

Два жителі Херсонщини втратили всі заощадження, купуючи товари в інтернеті. Також три людини довірились банківським шахраям, які повідомили про надходження грошей потерпілим від воєнних дій і таким чином випитали в людей реквізити банківських карток.

Про це розповідають у поліції Херсонської області.

Трьом херсонцям зателефонували шахраї, повідомляли про надходження на їх рахунки грошової допомоги, випитували конфіденційну інформацію (реквізити карток, просили назвати надісланий у повідомленні код або перейти за посиланням), після чого знімали гроші. Через це херсонці втратили 109 тисяч гривень, повідомляють у поліції.

Херсонець на одному зі сайтів оголошень замовив меблі та перерахував три тисячі гривень передоплати. Потім із магазину йому повідомили, що меблі вже виготовили й готові до відправлення, тож потрібно оплатити повністю. Чоловік перерахував ще 47 тисяч гривень, після цього оголошення зі сайту видалили, номер магазину заблокований, розповідають у поліції.

Ще один чоловік у соцмережі знайшов оголошення про продаж дров, зателефонував і замовив їх. Він повністю сплатив за дрова: перерахував на рахунок продавця дев’ять тисяч гривень. Після чого оголошення одразу видалили.

Поліція за всіма фактами відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

У червні впродовж трьох днів мешканці Херсонщини втратили 184 тисячі гривень через шахраїв. Дві жінки з Херсонщини побачили оголошення від нібито міжнародної організації про грошову допомогу. У повідомленнях містилися посилання на фейкові сайти, на які заявниці перейшли та вказали дані своїх банківських карток.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ