Підтримати нас

путін відмовив своїм командирам у виводі військ із Херсона – The New York Times

Vgoru
Автор статті
24 вересня 2022 08:30
1,671
Поширити:

“Бункерний дід” відхилив прохання своїх командирів щодо відступу з Херсона. Російські генерали хочуть залишити місто, щоби зберегти життя своїх солдатів та техніку.

 Про це повідомляє американське видання The New York Times, посилаючись на американських високопосадовців.

“Такий відступ був би ще одним принизливим публічним визнанням невдач путіна у війні та приніс би Україні другу велику перемогу за місяць”, – йдеться в повідомленні.

Також, на думку американських чиновників, відступ не узгоджується із псевдореферендумами, які окупанти проводять на захоплених територіях. Старші офіцери сумнівалися в початковому стратегічному плані війни, що передбачав швидке захоплення Києва. Військові рф вважали, що для цього недостатньо солдатів та зброї. Розбіжності щодо Херсона – це лише останні непорозуміння між президентом росії та військовим командуванням. 

путін бере на себе все більшу роль у війні, зокрема, він заявив генералам, що саме він ухвалюватиме стратегічні рішення щодо бойових дій. Така участь викликає напругу серед військового керівництва. 

Напевно, “бункерний дід” погано знає російську історію часів Першої світової війни. Тоді імператор Микола 2 також вирішив “порулити” царськими військами. Чим усе закінчилося? На фронті російська армія зазнавала краху, відступаючи навіть із території російської імперії. Це, на фоні гострих соціальних, політичних та економічних проблем, стало однією з причин початку Лютневої революції 1917 року.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ