Підтримати нас

Просто куля. В Японії тестують пасажирський поїзд, здатний досягти 400 км / год

11 травня 2019 14:16
754
Поширити:

Японська залізнична компанія JR East продемонструвала новий надшвидкісний пасажирський експрес Alfa-X, який розроблений для досягнення максимальної швидкості 400 км /год. 

Така швидкість зробить Alfa-X найшвидшим комерційним поїздом в світі, передає сайт "nv.ua". 

У п'ятницю JR East почала випробування Alfa-X без пасажирів на своїх залізницях. Поїзд з 10 вагонів буде їздити "між містами Аоморі і Сендай вночі" протягом найближчих трьох років. JR East сподівається використовувати Alfa-X в комерційних цілях до 2030 року. Japan News повідомляє, що в кінцевому підсумку лінія буде розширена до Саппоро.

 

На даний момент у Alfa-X є передня частина довжиною 22 метри. Також поїзд матиме "повітряні гальма на даху, а також використовуватиме магнітні пластини біля рейок для уповільнення, на додаток до звичайних гальм".

Також у поїзди будуть амортизатори для запобігання розгойдування, особливо під час землетрусу.

Проте, агентство Bloomberg відзначає, що лідером з максимальної швидкості може стати лінія поїзда з магнітною підвіскою, яка будується між Токіо і Нагоєю. Вона, як очікується, відкриється в 2027 році. Цей поїзд, однак, використовує тунель для досягнення максимальної швидкості 505 км / год.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ