Підтримати нас

Пропонують скасувати податки для електрокарів

Автор статті
28 грудня 2016 16:36
569
Поширити:

У Верховній Раді з’явився законопроект, яким пропонується до 2021 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість ввезення на територію України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, і комплектуючих до них, а також звільнити їх від акцизного податку.

Крім того, заплановано звільнити від ПДВ послуги з перевезення пасажирів на таксі, оснащених електричними двигунами, і надання пасажирського транспорту в оренду (лізинг, прокат, перевезення на замовлення), в разі, якщо такий транспорт оснащений виключно електричним двигуном.

За даними авторів законопроекту, продаж електромобілів за останній рік зріс втричі. У той же час, цього недостатньо для хоча б часткового переходу на зелені технології в сфері автомобільного транспорту. І це вони пов’язують з високою вартістю електрокарів та відсутністю інфраструктури для їх використання.

Як зазначається у пояснювальній записці, якщо враховувати середньостатистичний річний пробіг автомобіля, споживання палива і його вартість, то кожен власник авто в Україні платить близько 60-70 тис. грн на рік за пальне. Що стосується електромобілів, то вартість заправок таких авто складатиме близько 3-4 тис. грн на рік (з розрахунку середнього споживання 10 кіловат електроенергії на 100 кілометрів).

Таким чином, на думку законотворців, прийняття даного законопроекту сприятиме зниженню енергетичної залежності від іноземних держав, зниженню рівня екологічного забруднення повітря, впровадженню сучасних безпечних та ефективних технологій в системі автомобільного транспорту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ