Підтримати нас

Проєкт “Lament of Kherson region” розпочинає створення книги про історії людей із Херсонщини

Вгору
Автор статті
22 лютого 2024 11:00
418
Поширити:
Анатолій Лютюк та команда проєкту “Lament of Kherson region”

В Естонії проєкт “Lament of Kherson region” під менторством художника Анатолія Лютюка розпочинає роботу над книгою, в якій будуть зібрані унікальні історії херсонців, починаючи з 24 лютого 2022 року до сьогодення. 

Про це йдеться на сторінці проєкту. 

Фото зі сторінки “Lament of Kherson region” 

У коментарі “Вгору” художній керівник “Lament of Kherson region” Володимир Рейнхарт розповів, що команда вже в Естонії, де перебуватиме десять днів, а наприкінці покаже готову основу для створення книги. 

“Творці книги розпочали зі знайомства з Українським культурним центром та Анатолієм Лютюком. Поки зі зробленого це розподіл історії та вже готові перші ескізи сторінок, історії людей різних за фахом, соціальним статусом та віком, здебільшого це цивільні, але всі, хто живе або проживав на Херсонщині”, – додав Рейнхарт. 
 

Раніше стало відомо, що книгу створюватимуть із саморобного паперу, який будуть вимочувати в стилістиці середньовічних фоліантів.

  • 16 лютого на Берлінському міжнародному кінофестивалі відбулася світова прем’єра фільму “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука.
  • 15 лютого в одному із бомбосховищ Херсона відкрилася виставка українського художника Ігоря Баликова під назвою "Світ навколо нас у наш небезпечний час".
  • В галереї Естонії представлені роботи херсонської художниці Вікторії Березіної. Виставка триватиме до 23 лютого.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ