Підтримати нас

У херсонському бомбосховищі пройшла виставка українського художника Ігоря Баликова

Вгору
Автор статті
15 лютого 2024 16:22
397
Поширити:
Автор усіх фото у матеріалі: Олександр Андрющенко

15 лютого в одному із бомбосховищ Херсона відкрилася виставка українського художника Ігоря Баликова під назвою "Світ навколо нас у наш небезпечний час". Автор представив плоди свого творчого життя за останні два роки.

На відкритті виставки побував фотокореспондент Медіаплатформи "Вгору" Олександр Андрющенко.

У своїх роботах художник зобразив дві різні сторони війни, адже сам пережив окупацію. 9 жовтня 2023 року громадська ініціатива “Схід SOS”, допомогла Ігорю Баликову разом із 2 собаками та 35 картинами вибратись із села Ольгівка, Бериславського району Херсонської області.

В умовах окупації Ігор Баликов створив понад 40 робіт. Деякі з картин він заховав у домі, який 25 жовтня 2023 року знищила армія РФ. Одна із символічних робіт виставки, створених в окупації – "Небо Маріуполя".

Картина “Небо Маріуполя” під номером 10.

“Зараз відбуваються два роки нашого протистояння і два роки мого життя на території Херсонщини в цей важкий для нас час. Ця виставка відображає моє ставлення до подій, які відбуваються в нашій країні й ставлення до людей, які борються з нами,” – говорить художник.
 
За словами Ігоря Баликова, епіграфом виставки "Світ навколо нас у наш небезпечний час" є слова перського поета Омара Хаяма: “В одне вікно дивились двоє. Один побачив дощ і бруд. А другий – свіжих бруньок в’язь й весну, що звала за собою. В одне вікно дивились двоє”.
  • 17 лютого о 15:00 у фоє Інституту Пілецького в Берліні відкриється українська виставка “Щось просте, тваринне, сильне”, вона відбудеться в рамках світової прем'єри стрічки “Редакція” Романа Бондарчука на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.
  • В Естонії у галереї міста Тарту представлені роботи херсонської художниці Вікторії Березіної. Урочисте відкриття відбулось 18 січня в “HAKI gallery. Виставка триватиме до 23 лютого.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ