Підтримати нас

У Берліні пройде виставка про південь України, показаний у фільмі “Редакція” Романа Бондарчука

Вгору
Автор статті
06 лютого 2024 16:54
434
Поширити:
Фото зі сторінки фільму у фейсбуці

17 лютого о 15:00 у фоє Інституту Пілецького в Берліні відкриється українська виставка “Щось просте, тваринне, сильне”, вона відбудеться у рамках світової прем'єри стрічки “Редакція” Романа Бондарчука на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Виставка покаже український південь, яким ми його знали всього за кілька місяців до російської окупації. Туди увійдуть фотографії Херсонщини та портрети місцевих жителів, інтерв’ю з медійниками та медійницями регіону і закадрові матеріали зйомок.

Участь у виставці візьмуть: режисер Роман Бондарчук, оператор Вадим Ільков, продюсерка й співсценаристка Дарʼя Аверченко, фотограф Олександр Течинський та фотографка Лі Білецька.

О 15:30 розпочнеться дискусія за участі Романа Бондарчука і Дарʼї Аверченко. До заходу приєднається виконавець головної ролі – військовий ЗСУ Дмитро Багненко.

Модератором розмови виступить Ібрагім Набер, головний репортер німецького видання Welt & Welt am Sonntag.

Учасники обговорять характер й унікальність півдня України, а також вплив повномасштабного вторгнення та російської окупації на ці території.

Виставка триватиме з 17 до 21 лютого 2024 року. Вхід на неї вільний.

Графік роботи:

  • 17 лютого, 15:00–18:00,
  • 18–21 лютого, 10:00–18:00.

Світова прем'єра фільму “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука відбудеться в Берліні, на міжнародному кінофестивалі. Фестиваль проходитиме 15-25 лютого.

Херсонець Роман Бондарчук зрежисував фільм “Редакція”. Він є артдиректором кінофестивалю “Docudays UA”. У 2016 році його документальну стрічку “Українські шерифи” висунули від України на премію “Оскар”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ