Підтримати нас

У Берліні відбулася світова прем'єра фільму “Редакція” Романа Бондарчука, який знімали на Херсонщині

Вгору
Автор статті
17 лютого 2024 16:10
567
Поширити:

16 лютого на Берлінському міжнародному кінофестивалі відбулася світова прем’єра фільму “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука.

Стрічку знімали у 2021 році в Херсоні та області, зокрема й на Олешківських пісках.

"Редакція" – пригодницький фільм, у якому добро протистоїть злу під час розслідувань, погонь, стрілянини й пошуку правди. За сюжетом, молодий науковець Юра випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоб розголос у ЗМІ допоміг викрити злочинців, але, за збігом обставин, залишається працювати журналістом.

У головній ролі дебютував колишній журналіст “Вгору” Дмитро Багненко, який нині військовий ЗСУ. 

Кінопортал Loud And Clear Lats Talk About Movies написав, що “Редакція” – абсурдна сатира, просочена реальністю. Стрічка показує країну на порозі змін, і попереджає про не таке вже далеке майбутнє.

""Редакція", безумовно, багато чого підготувала для вас, адже сценарист-постановник Роман Бондарчук («Вулкан») і співавтори Дар’я Аверченко та Алла Тютюнник дарують нам історію, водночас принципово абсурдну та неймовірно зрозумілу глядачеві. За всім символізмом, сатирою та божевіллям сенсаційних пригод Юри стоїть країна в хаосі, яка – коли знімали фільм, безпосередньо перед війною – відчайдушно намагалася зрозуміти все це. А тепер, коли триває війна, Олешківські піски окуповані, а більша частина краю зруйнована, Редакція набуває ще більшого значення – гіркоти, яка відчувається в кожному окремому чудовому кадрі", – зазначила критикеса.

Фото зі сторінки "Редакції"

Свою рецензію на фільм опублікував журнал Variety.

Знятий безпосередньо перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну та завершений під час війни, фільм закінчується присвятою режисеру монтажу Віктору Ониську, який загинув на війні.

Попри фантастичність подій, які зображені у фільми, вони укорінені в реальності, завдяки досвіду Романа Бондарчука як документаліста.

“Редакція» фіксує відчуття потрапляння в пастку абсурдного циклу корупції, де немає можливості отримати приємний катарсичний момент перемоги, є лише нескінченна боротьба, у якій зникло будь-яке відчуття сенсу. У такій битві не може бути героїв, сміливо припускає Бондарчук, бо саме поле битви – це таке мінливе болото, пишуть у Variety.

Фото зі сторінки "Редакції"

  • 9 лютого презентували міжнародний трейлер фільму “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука. 
  • 17 лютого о 15:00 у фоє Інституту Пілецького в Берліні відкриється українська виставка “Щось просте, тваринне, сильне”, вона відбудеться в рамках світової прем'єри стрічки “Редакція” Романа Бондарчука на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. О 15:30 розпочнеться дискусія за участі Романа Бондарчука і Дарʼї Аверченко. До заходу приєднається виконавець головної ролі – військовий ЗСУ Дмитро Багненко.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ