Підтримати нас

Історії людей із Херсонщини відтворять у рукотворній книзі в Естонії

Vgoru
Автор статті
06 грудня 2023 15:00
420
Поширити:

В Естонії створять унікальну книгу історій мешканців Херсонщини в рамках проєкту “Lament of Kherson region”.

Про це йдеться на сторінці проєкту.

Зазначається, що вона буде проілюстрована за технологіями X ст. херсонськими художниками під час 10-денної резиденції в м. Таллінн під менторством художника, керівника Центру української культури Анатолія Лютюка.

У коментарі “Вгору” художній керівник проєкту Володимир Рейнхарт розповів, що все почалося з того, що херсонці поїхали до Естонії й там познайомилися з Анатолієм Лютюком. Його робити побачив Володимир і запропонував зробити щось разом. 

За його словами, вони відтворюватимуть історії воєнного часу, починаючи з 24 лютого й до сьогодні.

“Це будуть різні історії спротиву, окупації, сумні й може трохи веселі та іронічні. Наша мета знайти історії, які ще не були розказані ”, – додав художник.

Також Володимир сказав, що вони планують розділити книгу на чотири розділи, кожний буде відображати певний аспект.

Крім того, Володимир Рейнхарт розповів про технологію, за якою створюватимуть книгу:

“Це не звичайний папір А4, це буде саморобний папір, який будуть вимочувати, саморобні чорнила, гусячі пір'я та стилістика середньовічних фоліантів”.

Для створення рукотворної книги шукають непересічні оригінальні історії: фото, відео, щоденники, інтерв'ю, документи, артефакти (у вигляді фото та відео) тощо. 

Історії надсилати за адресою: lamentofkhersonregion@gmail.com У темі листа зазначити: Історія для Lament або просто Історія.

Нагадуємо, у Таллінні до дня звільнення Херсона, 11 листопада, показали документальний фільм Медіаплатформи “Вгору” “Нескорений Херсон”.

“Російські окупанти хотіли, щоб ми забули про Україну. Але цього не сталося!” – історія херсонської блогерки Олени Наумової.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ