Підтримати нас

Прізвища абітурієнтів, які зареєстровані на окупованих територіях, шифруються

25 липня 2024 19:25
304
Поширити:
Фото: Pexel

Прізвища абітурієнтів, які зареєстровані на окупованих територіях України або виїхали після 24 лютого 2024 року, шифруються у всіх інформаційних системах, що використовуються для обробки вступних документів.

Про це повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець. 

Як пише Лубінець, таке шифрування забезпечує додатковий рівень безпеки та допомагає уникнути можливих ризиків. Адже дешифрувати таку інформацію неможливо, тому представники окупаційної влади не зможуть ідентифікувати, що це за людина.

Зазначається, що у разі виникнення проблем зі вступом можна звернутися до Офісу Омбудсмана за номерами: 0 800 501 720, 044 299 74 08 або на e-mail: hotline@ombudsman.gov.ua.

  • Для українців, які цьогоріч завершують здобуття вищої освіти ступеня бакалавра та перебувають на окупованих територіях України або в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій, запровадили спеціальні умови вступу на магістратуру. Зміни набули чинності з 19 червня 2024 року.
  • Після 1 січня 2024 року абітурієнти, які виїхали з окупованих територій та з місць, де велись активні бойові дії, можуть вступити на бакалаврат за співбесідою.
  • Абітурієнти з окупованих територій мають можливість проживати в гуртожитках, що розташовані на базі 195 вишів України. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів