Підтримати нас

Представники окупаційної влади Херсонщини не виплачують заробітні плати своїм підлеглим

13 вересня 2024 18:24
749
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На несвоєчасну виплату заробітної плати із затримками на понад пів року скаржаться співробітники окупаційних установ і підприємств на Херсонщині. Саме тому колаборанти й працівники окупаційних установ звільняються і виїздять.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Працівники надсилають скарги на затримку зарплати до доступних їм місцевих гарячих ліній й розповідають про це в окупаційних чатах та соцмережах. 

Журналістам стало відомо про скарги працівників таких установ як:

  • “Багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг”, який незаконно очолює уродженець Херсона Володимир Огньов;
  • ТОВ “Спеціалізований забудовник ”ЖК Таврія” в окупованому селі Генічеська Гірка Херсонської області. Це підприємство разом зі створеним у липні 2024 року ТОВ “Спеціалізований забудовник ”ЖК Лазурне” зі Скадовська очолює Віталій Корнєв, який має податковий номер, отриманий в Краснодарському краї РФ.
  • Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат, зареєстрованого в місті Гола Пристань Скадовського району:
  • Підприємство “Облводоканал” і “Керуюча компанія “Тандем”. 

Також На тривалу затримку з виплатою стипендій скаржаться студенти незаконного “Херсонського технічного університету”.

“Серйозні затримки з виплатою зарплати у окупантів почалися ще в минулому році. Відомо, що окупаційна адміністрація Генічеської громади, тоді ще очолювана колаборанткою Оленою Терських понад чотири місяців не могла виплатити зарплату співробітникам своїх структурних підрозділів за грудень 2023 року”, - пишуть журналісти.

Станом на квітень 2024 року окупаційна адміністрація Генічеська заборгувала працівникам понад 6 мільйонів рублів. Також вони заборгували компенсації за несвоєчасно виплачену зарплату 887 співробітникам структурних підрозділів незаконної адміністрації на майже 2 мільйони рублів. 

Найскладніше отримати зарплату тим, хто звільняється, виплати можуть затягнути на кілька місяців.

За словами окупаційної очільниці Генічеської громади Олени Терських, причина заборгованості – відсутність фінансування з боку окупаційного міністерства фінансів Херсонщини.

  • На окупованій території Херсонської області представники незаконної влади встановили державне регулювання цін (тарифів) на окремі види товарів та їх максимальні ціни, які нібито заборонено перевищувати.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів