Підтримати нас

Правозахисники відреагували на дії силовиків під час знесення наметового містечка під Радою

06 березня 2018 12:30
223
Поширити:

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає провести швидке і ефективне розслідування подій під Верховною Радою 3 березня.

Як уточнили в прес-службі організації, це дозволить оцінити пропорційність використання сили щодо активістів і журналістів.

"Будь-яке застосування сили по відношенню до мирних демонстрантів і журналістів, а також непропорційне застосування сили проти озброєних демонстрантів є неприпустимим", - заявили там.

В AI додали, що в разі необхідності застосування сили правоохоронці мають діяти відповідно до закону.

Правозахисники також закликали керівництво держави відреагувати на інцидент.

Нагадаємо, в суботу, 3 березня, під Верховною Радою знесли наметове містечко. В результаті було затримано більш ніж сто осіб, близько двох десятків активістів постраждали.

Найбільший резонанс викликали дії правоохоронців під час затримання активістів. Їх звинуватили в застосуванні надмірної сили. Активістів госпіталізували із травмами голови, множинними переломами рук та ніг і навіть внутрішнім крововиливом.

Поліція заявляла про законність своїх дій, так як активісти чинили опір.

Пізніше в офісі омбудсмена заявили, що в діях правоохоронців під час знесення наметового містечка під Верховною Радою спостерігається низка грубих порушень прав людини. Не менш ніж 19 осіб отримали серйозні травми голови, опинилися в лікарні з черепно-мозковими травмами. Постраждали також троє журналістів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ