Підтримати нас

Повідомлено про підозру в колабораціонізмі експрацівнику Херсонводоканалу

Vgoru
Автор статті
01 серпня 2023 11:07
1,727
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору колишньому начальнику одного із підрозділів «Херсонводоканалу». У червні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона підозрюваний пішов на співпрацю з ворогом.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловік обійняв посаду так званого «заступника директора з технічних питань-головного інженера» захопленої окупантами установи «Херсонводоканал».

У вересні підозрюваний отримав «підвищення» від окупантів – посаду «тимчасового виконувача обов’язків директора Херсонводоканалу».

“На псевдопосаді він забезпечив передачу матеріальних цінностей підприємства на баланс окупаційної адміністрації”, – йдеться в дописі.

Також чоловік відкрив банківські рахунки в незаконно створених установах, видав наказ про здійснення розрахунків за послуги водопостачання в російських рублях.

Заочно повідомили про підозру мешканці Херсона в колабораціонізмі Ганні Додіван. Жінка обійняла посаду в «Департаменті молодіжної політики, сім’ї та спорту» при окупантах. Їй загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Судитимуть колишнього заступника начальника Херсонського морського коледжу рибної промисловості Олександра Катуніна за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

У справі колаборантки з Генічеська Галини Воронової призначили підготовче судове засідання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ