Підтримати нас

Судитимуть ексзаступника начальника Херсонського морського коледжу рибної промисловості за колабораціонізм

Vgoru
Автор статті
31 липня 2023 07:56
3,154
Поширити:

Судитимуть колишнього заступника начальника Херсонського морського коледжу рибної промисловості Олександра Катуніна за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що в липні 2022 року 54-річний Олександр Катунін пішов на співпрацю з ворогом та обійняв окупаційну посаду директора Херсонського морського коледжу рибної промисловості. Раніше він працював у цьому закладі заступником начальника з адміністративно-господарської роботи. 

Також Олександр Катунін заборонив відвідування співробітниками коледжу своїх робочих місць, відкрив рахунки в підконтрольних окупантам банківських установах, видавав накази та забезпечив прийом студентів на навчання.

Він поширював інформаційно-пропагандистські наративи, спрямовані на формування позитивного іміджу держави-агресора, ідеться в дописі.

Нагадаємо, заочно повідомили про підозру херсонцю в пособництві державі-агресору. Під час окупації він очолив транспортний підрозділ захопленого АТ «Херсонобленерго». Чоловікові загрожує ув'язнення від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Служба безпеки України 20 липня повідомила про підозру в колабораційній діяльності трьом співробітникам окупаційного департаменту охорони здоров’я Херсонської області – Олександру Степанову, Тетяні Зубченко й Тетяні Поліщук. Вони можуть сісти за ґрати на строк від п’яти до десяти років кожен.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ